Υλικά για 2 κιλά περίπου:
500 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομμάτια
500 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. μαχλέπι τριμμένο
20 ml. κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Προετοιμασία:
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και 125 γρ. από τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. Την υπόλοιπη ζάχαρη τη φυλάμε για το τέλος για να πασπαλίσουμε τους κουραμπιέδες.
Όταν αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα μας, προσθέτουμε το μαχλέπι και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα. (Αν δε χωράει όλο, σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι).
Όταν τελειώσει το αλεύρι προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να τρίβεται.
Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ίσου μεγέθους σχήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα και τους τοποθετούμε στα ταψιά μας με ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 40-45 λεπτά.
Όταν γίνουν τους αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά (να είναι λίγο χλιαροί για να κολλήσει η άχνη) και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
Πηγή: Περιοδικό "Ζάχαρη & αλεύρι"
Όταν γίνουν τους αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά (να είναι λίγο χλιαροί για να κολλήσει η άχνη) και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
Πηγή: Περιοδικό "Ζάχαρη & αλεύρι"
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου