Υλικά:
1 αρνίσια συκωταριά καθαρισμένη
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. μαϊντανό
4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
πουμαρό (όσο κόκκινη θέλουμε τη σάλτσα τόσο πουμαρό θα ρίξουμε)
Προετοιμασία:
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό υπολογίζοντας να σκεπάζει τη συκωταριά και από το σημείο βρασμού τη ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά.
Τη στραγγίζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο το οποίο περιμένουμε να λιώσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε τη συκωταριά και τα ανακατεύουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το μαρούλι, αλάτι, πιπέρι και το πουμαρό να τα σκεπάζει ελαφρώς. Αν δεν τη θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα ρίχνουμε και λίγο νερό.
Με κλειστό το καπάκι την αφήνουμε να βράζει για 30 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα το πόσο καλά θέλουμε να βράσει) ελέγχοντας που και που μήπως έχει πιει το ζουμί για να προσθέσουμε νερό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου