Υλικά για περίπου 10 κρέπες:
2 αυγά
1 φλ. γάλα
1/3 φλ. νερό
1 φλ. αλεύρι
2 κ,σ, ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
Προετοιμασία:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα χειρός για να μη σβολιάσει το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
Παίρνουμε με μία βαθιά κουτάλα το μείγμα μας, το ρίχνουμε στο τηγάνι και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί παντού.
Όταν αρχίσουν να σηκώνονται οι άκρες, τις πιάνουμε και γυρνάμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Όσον αφορά τη γέμιση μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις... Εγώ έβαλα πράσινη πιπεριά και μανιτάρια τα οποία ψιλόκοψα και τσιγάρισα, ζαμπόν και τυρί του τοστ ψιλοκομμένα και μαϊντανό αποξηραμένο.
Όσον αφορά τη γέμιση μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις... Εγώ έβαλα πράσινη πιπεριά και μανιτάρια τα οποία ψιλόκοψα και τσιγάρισα, ζαμπόν και τυρί του τοστ ψιλοκομμένα και μαϊντανό αποξηραμένο.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Παίρνουμε τις κρέπες μία-μία και τους ρίχνουμε 2-3 κουταλιές γέμιση.
Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις παρατάσσουμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί. Εγώ έριξα σπιτική μυζήθρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου