Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



Υλικά για περίπου 20 κομμάτια:
4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο τριμμένη
1/2 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
1/2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
1/2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αυγό χτυπημένο

Προετοιμασία:
   Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαραθούν από τη ντομάτα. Προσθέτουμε τς μυρωδικά και το αυγό και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Αν αντιθέτως βγει πολύ πηχτό, ρίχνουμε λίγο νερό.
   Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές γυρνώντας τα που και που.
   Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου