Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ



Υλικά:
500γρ. πέννες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
40 ml λευκό κρασί
100 ml βραστό νερό όπου θα έχουμε διαλύσει 1 κύβο λαχανικών
1/2 κουτί πουμαρό
όση τριμμένη μυζήθρα θέλουμε (ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί έχουμε) (προαιρετικά)
τριμμένη μυζήθρα (ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί έχουμε) για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:
   Μαγειρεύουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει η συσκευασία.
   Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε το πουμαρό, το μπαλσάμικο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να σιγοβράζει. Ρίχνουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα και τα αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
   Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου