Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ








Υλικά για 6 κομμάτια:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
αλάτι
1 φλ. γάλα φρέσκο πλήρες
1 φλ. νερό
3 κ.σ. βούρτυρο
1 κ.σ. βούτυρο για το ψήσιμο
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 κ.γ. ρίγανη

Προετοιμασία:
   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
   Κοσκινίζουμε το αλέυρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
   Ρίχνουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Έπειτα το απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλο το ταψί και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Ρίχνουμε τη φέτα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σκορπίζουμε από πάνω τη 1 κ.σ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
   Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά.

Σ.σ.: Προσοχή με τη ρίγανη γιατί αν βάλετε παραπάνω θα πικρίσει και θα είναι πιο έντονη ηγεύση της από του τυριού.


Πηγή: Περιοδικό "Ζάχαρη κι αλεύρι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου