Υλικά:
Για τη βάση:
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. τσίπουρο
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Για τη γέμιση:
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια
340 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο με βραστό νερό σε ένα σφηνοπότηρο
1 κ.γ. τσίπουρο
90 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
1 βανίλια
4 αυγά
Για το γαρνίρισμα:
δάκρυα κουβερτούρας
τρούφα
Προετοιμασία:
Για τη βάση:
Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη βάση. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα, το απλώνουμε στον πάτο και το πατικώνουμε με το χέρι.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο, τη ζάχαρη και τον καφέ για ενάμιση λεπτό.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το τσίπουρο και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμα στη μεσαία ταχύτητα.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε πέντε λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση.
Τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Σ.σ.: Η γέμιση μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από μόνη της ως μους σοκολάτας.
Σ.σ.: Η γέμιση μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από μόνη της ως μους σοκολάτας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου