Μία υπέροχη πίτα που θα τη λατρέψεις όπως κι εγώ!!!
Υλικά για 12 κομμάτια:
Για τη ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
150 γρ. ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε φέτες
2-3 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους κομμένα σε φέτες
φέτα τριμμένη (όση θέλουμε) (προαιρετικά)
1 1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
Προετοιμασία:
Για τη ζύμη:
Υλικά για 12 κομμάτια:
Για τη ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
150 γρ. ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε φέτες
2-3 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους κομμένα σε φέτες
φέτα τριμμένη (όση θέλουμε) (προαιρετικά)
1 1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
Προετοιμασία:
Για τη ζύμη:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από το μπολ και να γίνεται μπάλα. Αν μας βγει πολύ σκληρή προσθέτουμε 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη αν και εμένα με τις συγκεκριμένες ποσότητες μου βγήκε μια χαρά.
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με λίγο από το λάδι που έχουμε για τη γέμιση και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε το ταψί με μία καθαρή και στεγνή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, απλώνουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τη φέτα.
Για τη γέμιση:
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, απλώνουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τη φέτα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και το αλάτι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο που μας έμεινε από το λάδωμα του ταψιού. Θα σου φανεί πολύ αλλά να μην ανησυχήσεις γιατί το απορροφάει όλο η ζύμη. Εξού και το όνομα της πίτας 😊
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Σ.σ.: Μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικά θέλουμε όπως για παράδειγμα ελιές ή πιπεριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Σ.σ.: Μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικά θέλουμε όπως για παράδειγμα ελιές ή πιπεριά.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Ζάχαρη κι αλεύρι".
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου