Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

   Έψαχνα στο ίντερνετ να βρω κάποια συνταγή για να χρησιμοποιήσω τις μαυρισμένες μου μπανάνες για να μην τις πετάξω και έπεσα πάνω σε μία υπέροχη συνταγή. Βέβαια εγώ έκανα κάποιες δικές μου παραλλαγές γιατί δεν είχα κάποια υλικά αλλά βγήκε θαυμάσια!!! Σας παρουσιάζω τη δική μου  παραλλαγή. Αν θέλετε την αυθεντική μπείτε στο http://www.sintagespareas.gr/sintages/krema-mpanana.html.


Υλικά:
3 ώριμες μπανάνες
500 ml γάλα
50 γρ. ζάχαρη
100 ml κρύο γάλα όπου θα έχουμε διαλύσει 5 κ.γ. γεμάτες κορν φλάουρ
δάκρυα κουβερτούρας
πολύχρωμη τρούφα

Προετοιμασία:
   Διαλύουμε στο multi τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πολτός. Αν βγει πολύ πηχτό ρίχνουμε λίγο γάλα. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό μπανάνας με τη ζάχαρη και τα 500 ml γάλα. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρύο γάλα όπου έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
   Παίρνουμε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και ρίχνουμε στον πάτο λίγη τρούφα. Γεμίζουμε με μία κουτάλα το ποτήρι μέχρι τη μέση, ρίχνουμε λίγα δάκρυα κουβερτούρας και προσθέτουμε κι άλλη κρέμα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
   Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε από πάνω κι άλλη τρούφα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου