Υλικά:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο
2 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
1/2 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά (όση πάρει)
αλεύρι για το πασπάλισμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το γάλα και ανακατεύουμε με το χέρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά (τόση ώστε να κρατάνε το σχήμα τους τα κεφτεδάκια και να μη διαλύονται) και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ένα πιάτο, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν.
Τα αλευρώνουμε και βάζουμε σε ένα τηγάνι πολύ ηλιέλαιο και λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Η ποσότητα του λαδιού να είναι τόση ώστε να τα καλύπτει μέχρι τη μέση.
Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο τηγάνι για να μη χάσει τη θερμοκρασία του το λάδι και τα τηγανίζουμε.
Όταν πιάσουν κρούστα από τη μία μεριά, τα γυρνάμε από την άλλη για να μη διαλύσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου