Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

   Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!! Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει ό,τι καλύτερο στις ζωές όλων σας!!! Η πρώτη μας λοιπόν δημοσίευση για τη νέα χρονιά δε θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα γλυκό για να κυλήσει γλυκά το 2014... Σας παρουσιάζω μία συνταγή εύκολη και γρήγορη για λαχταριστούς λουκουμάδες που θα συνοδέψουν κάθε στιγμή υπογλυκαιμίας...



Υλικά:
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
7 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
μπόλικο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία:
   Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά και το μέλι και τα διαλύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να μην έχει γρομπαλάκια. Το μείγμα μας πρέπει να πάρει μία υφή παχύρρευστη. Να μην είναι ο χυλός ούτε πολύ πηχτός ούτε πολύ μαλακός. Να στάζει από το σύρμα αλλά να μένει και επάνω. Να είναι σαν τη πηκτικότητα της μπεσαμέλ δηλαδή.
   Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και τον αφήνουμε να φουσκώσει και να γίνει διπλάσιος (όταν θα είναι έτοιμος θα είναι γεμάτος φουσκάλες). Χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να φουσκώσει.
   Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μία μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Όταν γίνουν τους βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
   Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή με σιρόπι σοκολάτας και τρουφάκια ή με ό,τι άλλο θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου