Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΡΕΒΙΘΙΑ


Υλικά:
500 γρ. ρεβίθια
1 κ.σ. σόδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για να πήξει πιο εύκολα το ζουμί)

Προετοιμασία:
   Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
  
   Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τα ξεπερνάει 2 δάχτυλα περίπου. Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν βγάλουν αφρό τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
   Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μα βράσουν.
   Ένα τέταρτο περίπου πριν γίνουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου