Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

   Η συνταγή είναι βασισμένη σε μία συνταγή της chef Diane Kochilas με κάποιες παραλλαγές.


Υλικά:
Για τα γιουβαρλάκια:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλ. ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό αποξηραμένο
1 αυγό
πιπέρι

Για τη σάλτσα:
2 κουτάκια ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 φλ. ζωμό κότας διαλυμένο με νερό
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:
Γιουβαρλάκια:
   Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε καλά. Τα πλάθουμε στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Σάλτσα:
Σε ένα βαθύ τηγάνι (που να έχει καπάκι για να το σκεπάσουμε στο βράσιμο) ή σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα, το δαφνόφυλλο, το ζωμό κότας, το κύμινο, αλάτι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και σιγοβράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά με μισάνοιχτο καπάκι μέχρι να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου