Υλικά: όσο βασιλικό θέλουμε
Προετοιμασία:
1ος τρόπος (παραδοσιακός):
Τυλίγουμε τα ματσάκια του βασιλικού με τούλι ή τουλουπάνι και τα κρεμάμε ανάποδα.
Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος, χωρίς υγρασία για περίπου 3 εβδομάδες.
Έπειτα τρίβουμε τα φύλλα και τον αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.
2ος τρόπος:
Πλένουμε τα ματσάκια και διαλέγουμε μόνο τα φύλλα.
2ος τρόπος:
Πλένουμε τα ματσάκια και διαλέγουμε μόνο τα φύλλα.
Τα βάζουμε σε μία πετσέτα την οποία σκεπάζουμε με μία δεύτερη πετσέτα.
Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε τα φύλλα σε 2 στεγνές πετσέτες και τα αφήνουμε εκεί για 3 μέρες.
Αν τρίβονται τα φύλλα έχει γίνει η αποξήρανση αλλιώς επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: www.cooklos.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου