Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ...

   Έχω δει συνταγή για κορμό με πτι μπερ, έχω δει με τσουρέκι αλλά δεν έχω δει με γκοφρέτες και είπα να το δοκιμάσω σήμερα... Τελικά με αποζημίωσε με το παραπάνω... Γλείφαμε και τα δάχτυλά μας...

Κορμός με πτι-μπερ

Κορμός με γκοφρέτες

Υλικά:
180 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
γκοφρέτες με γέμιση κακάο (όσες θέλουμε εμείς)

Προετοιμασία:
   Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας που και που. Όταν λιώσουν, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
   Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, την καλύπτουμε μεμβράνη και απλώνουμε αραιά τις γκοφρέτες (αν είναι μεγάλες τις σπάμε). Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
   Όταν παγώσει το αφαιρούμε από τη φόρμα αναποδογυρίζοντάς τη.

Σ.σ. Βέβαια όπως προείπα μπορούμε να βάλουμε αντί για γκοφρέτες, πτι μπερ. Όσο για το τσουρέκι θέλει φρυγάνισμα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι πριν το βάλουμε στη φόρμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου