Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Γεμιστά μπιφτέκια να γλείφετε και τα δάχτυλά σας...


Υλικά για 5-6 μπιφτέκια:
Για τα μπιφτέκια:
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. άνηθο αποξηραμένο
1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
1/2 φλ. περίπου φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. τσίπουρο
αλάτι
πιπέρι
1/5 φλ. ελαιόλαδο
1 αυγό
2 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κύμινο

Για τη γέμιση:
φέτα τριμμένη (όση θέλουμε)
ρίγανη

Προετοιμασία:
   Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ. Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Όταν ομογενοποιηθούν, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου για να "σφίξει" λίγο το μείγμα μας.
   Σε ένα μπολ τρίβουμε με το πιρούνι ή με τα χέρια μας όση φέτα θέλουμε και ρίχνουμε και ρίγανη (μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά). Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να απλωθεί η ρίγανη ομοιόμορφα παντού.
   Παίρνουμε ποσότητα από τον κιμά όση η παλάμη μας γεμάτη και πλάθουμε τα μπιφτέκια ένα - ένα σε στρογγυλό σχήμα. Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο πιέζοντάς τα με την παλάμη μας να ανοίξουν. Ρίχνουμε από 1 κ.σ. από τη γέμιση και τα κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες. Πλάθουμε ξανά ώστε να κλείσουν καλά τα μπιφτέκια για να μη μας ανοίξουν στο ψήσιμο και για τον ίδιο λόγο τα τοποθετούμε στο ταψί μας με το κλείσιμο προς τα κάτω.
   Ρίχνουμε νερό στο ταψί να τα σκεπάζει μέχρι τη μέση και λίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Αν μας περισσέψει γέμιση, 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε τη ρίχνουμε πάνω από τα μπιφτέκια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου