Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ!!!

Σπανακόριζο χωρίς φέτα

Σπανακόριζο με φέτα

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι Καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. άνηθο
1/3 φλ. πουμαρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
λεμόνι (προαιρετικά)

Προετοιμασία:
   Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν τσιγαριστεί, ρίχνουμε το σπανάκι όπως είναι από την κατάψυξη και το τσιγαρίζουμε κι αυτό μέχρι να ξεπαγώσει τελείως ανακατεύοντας συχνά για να μην κάψουμε το κρεμμύδι.
   Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο ώστε να σκεπάζει το σπανάκι και προσθέτουμε το πουμαρό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει βράση για 5 περίπου λεπτά.
   Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να γίνει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μη μας κολλήσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. 5 λεπτά πριν γίνει προσθέτουμε όση φέτα τριμμένη θέλουμε και ανακατεύουμε.
   'Οταν το σερβίρουμε ρίχνουμε το λεμόνι.

Σ.σ. Εγώ τη φέτα την πρόσθεσα όταν το σέρβιρα για να μπορέσω να βγάλω φωτογραφία και με φέτα και χωρίς φέτα και βγήκε και πάλι ωραίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου