Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

ΦΑΚΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ


Υλικά:
500 γρ. φακές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
2 1/5 κ.σ. πελτέ

Προετοιμασία:
   Ελέγχουμε τις φακές μήπως έχουν πετραδάκια κ.λ.π. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό να τις σκεπάζει περίπου 2 1/5 δάχτυλα παραπάνω.
   Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Περιμένουμε να βράσει το νερό και όταν βράσει το χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μισάνοιχτο το καπάκι.
   Αφήνουμε 1 ώρα περίπου να γίνουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια.
   Ένα τέταρτο πριν γίνουν προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι για να πήξει το ζουμί.

2 σχόλια:

  1. Μμμμμ...!!! Μου μοσχομύρισε φρέσκο φαγητάκι και σε βρήκα!!! Βλέπω καλά? Είμαι η πρώτη αναγνώστριά σου? Εύχομαι να κάνω καλό ποδαρικό, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή