Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

   Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή των γνωστών σε όλους μας οσπρίων.


Υλικά:
250 γρ. γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
2 φλ. ζουμί από τους γίγαντες
3 κ.γ. δυόσμο
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:
   Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό και 1 κ.σ. σόδα.
   Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τους σκεπάζει περίπου 2 1/2 δάχτυλα παραπάνω. Τους βράζουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά με μισοσκεπασμένο καπάκι. Όταν τους βγάλουμε από τη φωτιά, τους στραγγίζουμε κρατώντας πριν 2 φλ. από το ζουμί.
   Τους βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες κονκασέ, το ζουμί από τους γίγαντες, τα δαφνόφυλλα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν.
   Τέλος, 15 λεπτά πριν τους βγάλουμε, ρίχνουμε το δυόσμο, το ξύδι, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου