Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ


Υλικά:
1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. τζίντζερ
2-3 κ.γ. δυόσμο
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσικουδιά
βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα

Προετοιμασία:
   Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το τζίντζερ. Τα ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά και αν θέλουμε αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή με μία ώρα να πάρει τη γεύση από τα μπαχαρικά.
   Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κρέας.  Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Έπειτα προσθέτουμε το δυόσμο και το τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Μετά προσθέτουμε την τσικουδιά και κλείνουμε το καπάκι. Ψήνουμε το κρέας για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα.

   Μπορείτε να συνοδεύσεται το πιάτο με ό,τι θέλετε. Εγώ το συνόδευσα με πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου