Η νοστιμότερη ομελέτα στο φούρνο με τη συνταγή της μανούλας... Δοκίμασέ τη και θα με θυμηθείς...
Υλικά για 8 κομμάτια:
2-3 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ζαμπόν ή ό,τι έχουμε σε κρεατικό αυτού του είδους και σε όση ποσότητα θέλουμε
πιπεριά κομμένη σε κομματάκια (προαιρετικά)
2-3 ντομάτες τριμμένες ή χυμό ντομάτας τύπου πουμαρό
8 αυγά (όσο πιο πολλά βάλουμε τόσο πιο παχιά θα βγει)
ρίγανη
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
Προετοιμασία:
Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε στο ταψί.
Υλικά για 8 κομμάτια:
2-3 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ζαμπόν ή ό,τι έχουμε σε κρεατικό αυτού του είδους και σε όση ποσότητα θέλουμε
πιπεριά κομμένη σε κομματάκια (προαιρετικά)
2-3 ντομάτες τριμμένες ή χυμό ντομάτας τύπου πουμαρό
8 αυγά (όσο πιο πολλά βάλουμε τόσο πιο παχιά θα βγει)
ρίγανη
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
Προετοιμασία:
Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπέικον, την πιπεριά, τη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά να απλωθούν ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς.
Όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μην καεί το πάνω μέρος (εγώ δεν το σκέπασα γιατί μου αρέσει να είναι ξεροψημμένο).
Την αφήνουμε να γίνει για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα, ανάλογα το φούρνο. Εμένα έκανε 30 λεπτά να γίνει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου