Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ

   Επιτέλους και ένα σπιτικό παγωτό που είναι παγωτό και όχι... γρανίτα!!! (Στη φωτογραφία είναι λίγο λιωμένο γιατί δεν έβρισκα τη φωτογραφική...)
 

Υλικά:
Όσες μπανάνες θέλουμε (για το μπολάκι της φωτογραφίας - για μία δόση δηλαδή - χρειάστηκα 1 μπανάνα)
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Προετοιμασία:
   Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες (Εγώ που δεν έφτιαξα πολύ, τις άφησα για 3 ώρες). 'Επειτα τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Τις χτυπάμε στο multi ή στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και να πάρουν την υφή του παγωτού.
   Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας.
   Διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό μπολ χωρίς να γίνει κρύσταλλα.




Πηγή: Περιοδικό Ζάχαρη & αλεύρι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου