Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ

   Βλέποντας ότι ήταν πολύ νόστιμη η προηγούμενη συνταγή με τα λαζάνια, είπα να πειραματιστώ για άλλη μία φορά δοκιμάζοντας πώς μπορεί να είναι με κιμά αυτή τη φορά. Σας πληροφορώ ότι μας άρεσε πάρα πολύ και αυτή η δοκιμή.


Υλικά για 8 κομμάτια:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμά για μικρό ταψί ή 1 κιλό κιμά για μεγάλο ταψί
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1/2 κουτάκι πουμαρό
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 φλ. βραστό νερό στο οποίο θα διαλύσουμε έναν κύβο κρέατος
λαζάνια (ανάλογα το ταψί μας-εμένα μου χρειάστηκαν 7 λαζάνια)
κίτρινο τυρί τριμμένο (όποιο μας αρέσει)

Για τη σάλτσα:
1 κρέμα γάλακτος
1/2 κουτάκι πουμαρό
1 κ.σ.ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:
   Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Όταν αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Έπειτα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε το πουμαρό, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το βραστό νερό με τον κύβο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το ζουμί δηλαδή για περίπου για 45 λεπτά.

Σάλτσα:
   Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το πουμαρό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στήσιμο:
   Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε, απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα στον πάτο και τοποθετούμε μία στρώση λαζάνια. Απλώνουμε από πάνω τον κιμά, πάνω από τον κιμά ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ομοιόμορφα να πάει παντού και απλώνουμε και μία στρώση από το τριμμένο τυρί. Κάνουμε άλλη μία στρώση λαζάνια, απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ομοιόμορφα να πάει παντού και απλώνουμε άλλη μία στρώση από το τριμμένο τυρί.
   Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μη σκληρύνουν τα λαζάνια από πάνω, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου