Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

   Καλωσορίζοντας εσάς που διαβάζετε αυτό το blog αλλά και εμένα ως καινούρια χρήστης αυτού του είδους επικοινωνίας, θα ξεκινήσω το "συνταγολόγιο" με τα λαζάνια και ένα νοστιμότατο φαγητό που από τη στιγμή που ξεκίνησα να το φτιάχνω μέχρι τη στιγμή που το δοκίμασα, δεν ήμουν καθόλου σίγουρη για το αποτέλεσμα μιας και ήταν ένα "πείραμα", μία προσπάθεια για το τι μπορώ να κάνω με τη φαντασία μου και όχι κοιτάζοντας από συνταγές. Δοκιμάζοντας βέβαια πήρα πίσω όλες τι επιφυλάξεις που είχα για το αποτέλεσμα το οποίο ήταν θεϊκό τελικά. Ακολουθεί η συνταγή την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!


Υλικά για 8 κομμάτια:
500γρ. λαζάνια
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη

Για τη γέμιση:
1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο, βρασμένο και στραγγισμένο καλά
3 κ.γ. δυόσμο
3 κ.γ. μαϊντανό
2 φλ. φέτα θρυμματισμένη
αλάτι
λίγο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
 1/2 κουτί πουμαρό διαλυμένο με λίγο νερό
3 κλωναράκια φύλλα βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο


Προετοιμασία:
Γέμιση:
   Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο σπανάκι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη θρυμματισμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σάλτσα ντομάτας:
   Στο multi ρίχνουμε το πουμαρό που έχουμε διαλύσει με λίγο νεράκι, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

   Παίρνουμε ένα ταψάκι, το λαδώνουμε και απλώνουμε μία στρώση από τα λαζάνια (όπως είναι από το κουτί, χωρίς βράσιμο) να καλύπτει τον πάτο του ταψιού και απλώνουμε μια στρώση από τη γέμισή μας (χρησιμοποιούμε τη μισή δόση γέμισης). Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία, δηλαδή μία στρώση ακόμα λαζάνια και μία στρώση με την υπόλοιπη γέμιση. Συνεχίζουμε με μία ακόμα στρώση λαζάνια και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα να καλύψει όλα τα λαζάνια για να μην καούν στο ψήσιμο. Απλώνω από πάνω ομοιόμορφα τη θρυμματισμένη φέτα.
   Ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Σ.σ.: Αυτή τη συνταγή την έφτιαξα σε σχετικά μικρό ταψί και δεν χρειάστηκα όλη τη συσκευασία από τα λαζάνια, οπότε αν για παράδειγμα χρησιμοποιήσετε ταψί στο μέγεθος του φούρνου διπλασιάζετε τις ποσότητες. Καλή σας ορεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. το δοκιμασα και ειναι τελειο!!! θελουμε κι αλλες συνταγες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή