Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ


Υλικά για 4 μερίδες:
4 μπούτια κοτόπουλο
1/2 φλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό  αποξηραμένο
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
1 δαφνόφυλλο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 κονσέρβες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό ντομάτας
250 γρ. ταλιατέλες

Προετοιμασία:
   Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν τσιγαριστεί το κρεμμύδι, ξαναρίχνουμε τα μπούτια, προσθέτουμε το λευκό κρασί και περιμένουμε να πάρει μία βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις κονσέρβες ντομάτας, το δαφνόφυλλο και το μαϊντανό και το αφήνουμε να γίνει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 50 λεπτά.
   Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στο σακουλάκι, τις στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε να μην κολλήσουν.
   Σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω στις ταλιατέλες και στο κοτόπουλο τη σάλτσα από το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου